4 ok, amiért érdemes kipróbálnod a menekülő szobákat

Ha már próbáltad azért, ha pedig nem, akkor azért olvasd el következő bejegyzésünket! Mint az újgenerációs szabadulószobák megalkotói, számtalan nyomós érvet tudunk felsorakoztatni amellett, hogy miért éri meg kipróbálnod – legalább egyszer – egy escape játékot. A csavaros feladványok, a kreatív, megfejtésre váró rejtvények, a lenyűgöző látványvilág, a profi kivitelezés, a változatos tematikák mind-mind szabadulószobáink mellett szólnak. De mi még? Íme, 4 ok, amiért mindenképp ajánlott kipróbálnod szabadulószobáink egyikét (vagy az összeset).

1. A szabadulószoba egy ízig-vérig csapatjáték.

Kijutós játék résztvevőjének lenni nem egy magányos tevékenység. Bármennyire is penge legyél a különböző szintű és tematikájú feladványokban, akármennyire vágjon az eszed, szükséged lesz csapatod aktív közreműködésére is. Ha össze vagytok zárva egy szabadulószobába ott pillanatok alatt kiderülhet, hogy ki miben jó, hogyan reagál stresszhelyzetben, és melyik csapattagodnak nem okoz gondot extrémebb helyzetből sem kikeveredni. A kijutós játékok egytől egyig remek csapatépítő szórakozások, nem véletlenül választja sok cég ezt team building programként is.

2. Kreativitásból jelesre vizsgázhat.

A hagyományos, kézenfekvő, sablonszerű gondolkozás helyett, egy szabadulószobában muszáj megdolgoztatnod a kreativitásodat is. Ez egy olyan kognitív képesség, ami nem feltétlen velünk született, tehát játékos formában fejleszthető. Az agytekervényeidet megmozgató feladványokról már gondoskodtunk, neked pedig nem maradt más dolgod, mint a sablonmegoldások helyett valami egyedivel, rendhagyóbbal előállni.

3. Komplex látásmódoddal villoghatsz.

A szabadulószobában nem elég csupán a jobb vagy a bal agyféltekedet aktiválnod. Az összetett, részletekbe menő gondolkozás, az összefüggések felismerése és elraktározás éppúgy fontos abban, hogy a kijutós játék sikeres véget érjen, mint az, hogy minden apró – olykor jelentéktelen – részletre is odafigyelj.

4. Dúskálhatsz a dopaminban.

Igen, jól olvasod. Ha csapatoddal sikerül jól teljesítened és eredményesen zárjátok a kijutós játékot, a testedet elönti a dopamin, ami tulajdonképpen nem csak „jó érzés hormon”, hanem az agyi jutalmazási rendszer egyik alapvető eleme is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük