A szabadulószobák típusai – és neked, melyik a kedvenced?

Tematikus szabadulószobáink egyik nagy előnye, hogy a változatos kijutós játékok között mindenki találhat kedvére valót. Azok is, akik egy óra erejéig igazi kincskeresőknek állnának, de azok is, akik menekülő szobáinkban nem csak rejtélyes feladványokat, de egy kis borzongást is keresnének.

Fantasy és varázslat minden mennyiségben

Ezekben a szabadulószobákban igazából semmi sem az, aminek látszik. A történetek tele vannak misztikummal, megfejtésre váró rejtélyekkel, varázslattal, idegen lényekkel, szóval mindennel, ami a hétköznapi dolgoktól homlokegyenest eltér. Ezeket a tematikus szobákat azoknak ajánljuk, akik kicsit kizárnák a külvilágot, és maguk mögött hagynák a szürke, unalmas mindennapokat. Akiket nem csak az motivál, hogy sikeresen végigvigyenek egy küldetést, hanem az is, hogy közben életre szóló élményeket is szerezzenek. Hogy szörnyeket győzzenek le, hogy próbára tegyék varázstudományukat, vagy éppen elképesztő űrkalandokba keveredjenek.

Szabadulószobáink, ahol biztosan ilyen és ezekhez hasonló élmények várnak:

• Horror szabadulószoba

• A varázsló iskola 1

• A varázsló iskola 2 – A Bölcsek köve nyomában

• Csillagok háborúja szabadulószoba

Nyomozás, rejtvények, kincskeresés

Bár számos szabadulószoba valamilyen rejtvénymegfejtős, nyomozós feladványra épül, vannak olyan tematikus szabadulószobáink, amikben még az általánostól is nagyobb hangsúlyt kap a kutakodás. Azoknak jó választás egy (vagy több) nyomozásra épülő kijutós játék, akiket nem riaszt el az összefüggések átlátása, a nyomok felkutatása, az elsőre jelentéktelennek tűnő jelek értelmezése (és későbbi felhasználása), és akiknek kifejezetten nagy kedvenceik a detektív sztorik.

Menekülő szobák, ahol a nyomok felkutatásáé a főszerep:

• Jumanji

• Másnaposok szabadulószoba

• Karib tenger kalózai

Mentőakciók, kalandos küldetések

Ha többre vágytok annál, hogy egyszerűen megfejtsétek a feladványokat, hogy sikeresen végig vigyétek a kijutós játékot, olyan szabadulószobába érdemes jönnötök, amibe kicsit „emeltük” a tétet. A kijutás élményén túl egy úgynevezett fontos küldetést is véghez kell vinnetek, amikor is lehet a cél – démonok legyőzésével – egy gróf kastélyának a visszaszerzése, vagy éppen Atlantisz kapujához kell úgy eljutnotok kalandregényekbe illő feladványok megfejtésével.

• Atlantisz szabaduló birodalom

• Horror szabadulószoba

• A varázsló iskola 2 – A Bölcsek Köve nyomában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük