Légy a szabadulószoba mestere!

Golden sports trophy cup on wood desk with dramatic strong contrast light and shadow

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy a szabadulószoba játék nagyon izgalmas időtöltés, akár sikerrel, azaz kijutással zárul, akár nem – hiszen a lényege a barátainkkal, szeretteinkkel, kollégáinkkal szerzett közös élmény. Ugyanakkor ne legyünk álszentek, valljuk be, hogy a kijutás legalább ennyire fontos: ha nem sikerül, a jó élmény ellenére is marad bennünk némi csalódottság, ha viszont kijutunk, az már-már katartikus érzés, ez teszi kerekké az egész kalandot. Blogcikkünkben adunk néhány tippet, ötletet, tanácsot, amelyekkel te lehetsz a szabadulószobák mestere, hatékonyan vezetve a csapatot.

Az escape játékok ökölszabályai

  • Nyomd el az egód! A szabadulószoba csapatjáték, ezt mindig tartsd szem előtt. Lehet, hogy dúl benned a versenyszellem vagy a bizonyítási vágy, a siker kulcsa akkor is az, hogy mindenkit hagyunk érvényesülni. Ráadásul ez nemcsak a kijutás miatt fontos, hanem azért is, hogy a csapatunk minden tagja jól érezze magát.
  • Ügyelj a kommunikációra! Ahogy az életben, úgy a menekülő szoba játék során is igaz, hogy nemcsak az számít, amit mondasz, hanem az is, hogyan. Biztos lesznek felfokozott helyzetek – főleg a játék vége felé, ahol már ugyancsak szorít az idő –, de mindig maradj türelmes a társaiddal.
  • Maradj a humorodnál! Ne feledkezz meg arról, hogy játszani jöttél, nem egy teljesítménymérésre. Ha csak arra koncentrálsz, hogy sikerrel abszolváld a feladatot, egy csomó mókából kimaradsz. A szabadulószobázás nagyon vicces élmény lehet – de csak rajtatok múlik, mennyit nevettek.
  • Ne lankadjon a figyelmed! Figyelni szerencsére úgy is lehet, hogy nem görcsölsz rá a feladatra. Ebben a környezetben a jelentéktelennek tűnő részletek is kulcsszerepet játszhatnak a továbblépésben, ezért a figyelj oda az apró dolgokra is.
  • Őrizd meg a hidegvéred! Ha temperamentumosabb, türelmetlenebb típus vagy, akkor úgy lépj be a szabadulószobába, hogy előtte már felkészítetted magad mentálisan arra, hogy ingerültséggel és feszkóval itt nem mész semmire, szóval zen!
  • Tedd félre a hiúságod! Ha nem vagy csak nagyon nehezen boldogulsz egy rád bízott feladattal, ne szégyellj segítséget kérni, akár a társaidtól, akár a külső játékmestertől (ha a szabály megengedi).

Ha megfogadod a fentieket, garantáltan szuper élmény lesz a szabadulószoba, és a kijutás esélyét is megnöveled.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük