Vajon biztonságosak a szabadulószobák?

A szabadulószobákban való időtöltés az egyik legnépszerűbb formája a csapatépítőknek, születésnapi buliknak vagy éppen lány- és legénybúcsúknak. A logikai feladványok közös megfejtése mindig vicces helyzeteket szül, és van abban valami különleges, hogy egy csapatnak együtt kell megmenekülniük egy „veszélyes” helyzetből. De vajon tényleg veszélyes egy szabadulószoba? A válasz: nem! És el is magyarázzuk, hogy miért.

Szórakoztató szabadulós játékok

szabadulószobák különleges szórakozási formát jelentenek. A különböző tematikus szobák elvarázsolják a résztvevőket, és izgalmas feladatokat rejtenek, amelyek összehozzák a csapatokat, új dimenziókat adva a játszás fogalmának. És persze rendkívüli népszerűségüknek köszönhetően bárki gyorsan le is szervezhet egy szabadulószobás összejövetelt. Azonban mindig fontos tudnod, hogy egy szobában vagy, ahol bár nem leselkednek rád valódi veszélyek, jó ügyelned az alapvető biztonsági és tűzvédelmi szabályok betartására.

Ne vessz el a sötétben!

A legtöbb szabadulószoba nemcsak különleges díszlettel, de egyedi hangulatú fényekkel is segít megteremteni a kellően misztikus hangulatot. Egy fényeffekt pedig általában csak akkor hatásos, ha sötétséggel párosul. Éppen ezért fontos a lábad elé nézned, és vigyáznod, hogy a ne sértsd fel a bőröd valamivel egy-egy óvatlan pillanatban. Erre persze kicsi az esély, de mindig jó észnél lenni.

Az erő veled van, de ne használd!

Szabadulószobáinkat úgy alakítottuk ki, hogy a különböző ajtókat és dobozokat logikai feladványok útján nyithasd ki. Ne erőltesd, mert nemcsak a díszletben, de magadban is kárt tehetsz. Ha azon kapod magad, hogy valamit feszegetni próbálsz, de nem megy, rosszul csinálod – itt nem az izmaidat kell használnod, hanem az eszed!

Mi a helyzet, ha klausztrofóbiám van?

Mivel a szabadulószobák kis, sötét helyiségek, klausztrofóbiásoknak nem ajánljuk őket. Persze, előfordulhat, hogy valaki nem gondolja, hogy ilyen betegsége van, és pont egy kijutós játék közben tör rá a pánikroham. Semmi baj, mi ott vagyunk, és segítünk! Bár a játék tematikája szerint be vagytok zárva a játéktérbe, valójában sosem zárjuk rátok az ajtót, így bármikor kinyithatjátok azt, és vészhelyzet esetén egyszerűen elhagyhatjátok a szobát. Ne aggódj, biztonsági kameráinkkal végigkövetjük a játék menetét, így ránk mindenben számíthattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük