„Osztálykirándulás” szabadulószobában? Igen!

Ha osztálykirándulásra gondolunk, legtöbbször egy vidéki vendégházban eltöltött hosszú hétvége juthat az eszünkbe. Pedig sokszor előfordul, hogy egyetlen napba kell belesűríteni azt a rengeteg élményt, amit a gyerekek hosszú évekig fognak mesélni. És hogy mi lehet a legjobb megoldás osztálykirándulásra 2022-ben? Hát persze, hogy egy délután az ország legérdekesebb szabadulószobáiban!

Miért is fontos az osztálykirándulás?

Mindenki, aki volt már iskolás, tudhatja, hogy a suliban eltöltött évek legszebb pillanatai az osztálykirándulásokhoz kötődnek. Hiszen – bár a gyerekek minden napjukat együtt töltik –, az iskolapad koptatása mégiscsak egyfajta munka, ami nem kizárólag az önfeledt szórakozásról szól. Az osztálykirándulások alkalmával azonban lehetőség van arra, hogy olyanok között is barátságok szövődjenek, akik esetleg a terem ellenkező végében ülnek, és olyan kalandokat éljenek át együtt, amelyekre máskülönben nem lett volna lehetőségük. Egy jó osztálykirándulás tehát egyfajta csapatépítés.

Fontos, hogy ilyenkor is okosodjanak a gyerekek

Egy közös kaland mindemellett csak akkor kovácsolja össze a társaságot, ha a gyerekeknek együtt kell működniük. Hiszen a közös játékok nem akkor igazán emlékezetesek, amikor a gyerekek teljesen szabadjára vannak engedve, hanem akkor, ha fejlesztik a kreativitásuk, illetve a problémamegoldó és kommunikációs készségeiket. Persze nem kell ilyen nagy szavakat használni: a szabadulószobákban a készségek fejlesztése és az önfeledt szórakozás teljes mértékben összekapcsolódik.

Mitől lesz jó egy szabadulószobás osztálykirándulás?

A kijutós játékok úgy vannak kialakítva, hogy az egyes feladatok az adott korosztályra szabott logikai feladványokat tartalmazzanak. Így a kijutás nem erő, hanem ész kérdése – és az egyes feladatok kizárólag a gyerekek együttműködésével oldhatók meg. Ugyanakkor a feladványok nem lehetnek tankönyvszerűek, hiszen a gyerekek azonnal megérzik, ha móka címén valami mást próbálnak nekik eladni. Egy szabadulószobában olyan izgalmas történetbe csöppennek, ami teljesen lebilincsel minden résztvevőt, így a csapat tagjai mindenképpen végére akarnak majd járni a rejtélyeknek.

Szerinted mi illik a legjobban egy osztálykiránduláshoz? Varázslóiskoláink mágikus titkai? Esetleg Atlantisz rejtélye? Vagy éppen a Karib Tenger Kalózainak kalandjai? Tekintsd meg tematikus szobáinkat, és válaszd ki a Neked leginkább tetsző szabadulószobát gyerekeknek Budapesten!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük