Mivel szippantanak be a szabadulószobák?

szabaduló szobák Budapesten gyerekeknek és felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek a kikapcsolódásra. Általánosságban mindazok számára ajánljuk a szabadulószobát, akik nyitottak az új kalandokra, kihívásokra, és mindezt olyan emberek társaságában tapasztalnák meg, akikkel szívesen töltenek időt.

Édes semmittevés helyett élmények és agytorna

Az otthonülős nyugalomnak is megvan a helye az életünkben, ám aktív kikapcsolódás közben is pihenhetünk. A szabadulószobák különleges légköre kirángat a hétköznapokból, és az izgalommal teli nyomkeresés, a rejtvények és feladványok megfejtése, az összefüggések feltárása egy teljesen más világba repít.

A koncentrált figyelem és az átélés valósága létrehozza a flow-élményt: az elmének azt az állapotát, amikor jelen vagyunk és teljesen elmerülünk a folyamatban levő cselekvésben, miközben mozgósítani tudjuk rejtett erőforrásainkat. Nem ritkán annyira beleéljük magunkat a történetbe, hogy csak sodródunk az eseményekkel, megfeledkezünk az idő szorításáról, és nem is gondolunk arra, hogy nekünk innen szabadulni kéne.

„Ezt nem is tudtam rólad!”

A szabadulószoba másik legfontosabb aspektusa, hogy társasági élmény, tehát egyszerre többen vonódnak be ugyanabba a világba, ahol közösen néznek szembe a kihívásokkal. A kijutáshoz számos próbatételen keresztül vezet az út, amelyek teljesítéséhez közös erőfeszítésre és összehangolt csapatmunkára van szükség.

Célszerű olyan személyek társaságában nekivágni a kihívásnak, akiket már ismerünk annyira, hogy tudjuk: számíthatunk a képességeikre, és proaktívan fognak részt venni a játékban. Azok a csapatok működnek a leghatékonyabban – legyen szó egy baráti társaság, munkahelyi közösség vagy család tagjairól –, ahol a játékosok képességei kiegészítik egymást, és a játékmenet során mindenki az erősségeinek megfelelő szerepkört töltheti be.

Egy ilyen közös kaland lélektanilag is tanulságos lehet, hiszen számos olyan helyzetet teremt (az én szerepének kialakítása a közösségben, empátia, siker és kudarc kezelése), amely során kiütközhetnek eddig rejtett tulajdonságok és képességek, illetve bővülnek a magunkkal és másokkal kapcsolatos ismereteink.

Gyerekkel a szabadulószobában?

A szabadulószobák nem csak felnőtteknek valók, a gyerekek is látogathatják azokat. Szabályaink alapján a 18 év alatti kiskorúak azonban csak felnőtt kíséretében vehetnek részt a játékban, ezért bátran ajánljuk családok számára is a kipróbálását. A feladványokat úgy alakítottuk ki, hogy egy felnőtt számára is kihívást jelentsenek. Ha nagyon kicsi gyerekkel tervezzük megtapasztani a szabadulószobás élményt, érdemes előre kigondolni, milyen szerepet szánunk neki, hogyan veheti ki a részét a játékból, és miként érezheti majd ő is magáénak a közös sikert.

Még kiskorú vagy diák vagy? Vegyél részt családoddal egy közös élménytúrában 10%-os kedvezménnyel – foglaljatok időpontot valamelyik szabadulószobánkba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük