Izgalmas közösségépítés – csak nektek

A vállalatok zökkenőmentes működésében lényeges szerepet játszik a szervezeti kultúra. Fontos, hogy a kollégák ismerjék egymás személyiségét, tisztában legyenek egymás erősségeivel és esetleges gyengeségeivel, és ne csak a napi, rutinszerű munkavégzés legyen közöttük az egyetlen kapocs. Minden cégvezető tudja: a kiegyensúlyozott kollektíva és a feszültségmentes légkör elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez és a megfelelő munkamorálhoz.

Ennek megoldására a vezetők a csapatépítés különféle módjait szokták választani, ami számtalan kinti vagy benti programot jelenthet a kincskereséstől kezdve a sporteseményeken át egészen a vacsorákig és szakmai rendezvényekig. Ám amennyiben a csapatépítés célja a stresszoldás és a gőz kieresztése, akkor mindenképp célszerű olyan ötlet mellett kikötni, ami sok nevetést és kooperációt rejt magában – és ebből a szempontból aligha létezik jobb döntés professzionális módon kialakított szabadulószobánál.

Összezárva – szó szerint és képletesen

A szabadulószobában a játékosok fizikailag is egy viszonylag kisméretű helyiségben vannak összezárva, és ha sikerrel veszik az akadályokat – na meg persze kellő derűvel kezelik a játék során felmerülő nehézségeket –, akkor jó esetben csapatként is összezárnak. Egy vicces csapatépítő játék, amit a társaság tagjai jókedvűen és nem egymással versengve, hanem együttműködve abszolválnak, valószínűleg maradandóbb és pozitívabb élményt nyújt bármilyen vacsoránál vagy vetélkedőnél.

További nyomós érv a szabadulószoba mellett, hogy kortól függetlenül biztosít vidám szórakozást a résztvevőknek, így bármilyen területről, munkakörből is érkezzék a társaság, mindenki örömét lelheti a közös nyomozásban, fejtörésben. Persze a szoba tematikája is sokat nyom a latban, ezért érdemes olyat választani, ami lehetőleg mindenki ízlését elnyeri.

A poénokkal teletűzdelt élmény és a helyzetkomikumokat magukban rejtő megoldások összekovácsoló ereje meglepően nagy lehet – vétek lenne kihagyni, ha a cél a hatékony csapatépítés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük