Szabadulószobás játékra készülsz? Ezekre figyelj!

A kijutós játék kifejezetten egy olyan műfaj, amire nem lehet rákészülni. Nincs minek előtte utána olvasnod, nem tudsz gyakorolni, tapasztalatot szerezni, hiszen minden szabadulószoba más és más, így mindig nagy meglepetéseket tartogatnak, Sosem tudhatod igazán, hogy mi vár rád, csak sejtéseid lehetnek, az is csak az adott menekülő szoba tematikáját illetően. Pontosan emiatt olyan izgalmas minden szababdulószobában töltött perc: csavaros rejtvények, izgalmas kalandok, nagy rácsodálkozások várnak, amiknek lényege, hogy ott és akkor szembesülsz dolgokkal.

Ugyan rákészülni nem lehet egy-egy játékra, és az sem borítékolható, hogy csapatoddal megtalálod a kijutás kulcsát, 1-2 dolgot azért mégis megtehetsz, mielőtt menekülő szobába indulsz.

Öltözz kényelmesen!

Sokszor szembesülünk azzal – főleg ha a játékosoknak nincs még szabadulószobás tapasztalatuk –, hogy igaziból fogalmuk sincs, mire számítsanak.

Gyakran kérdezgetik munkatársainkat időpont-foglalásnál, hogy van-e valamilyen dresscode. Természetesen nincs, de fontos, hogy kényelmes ruhában gyertek. Nem azért, mert majd itt földön kúszva-mászva fogtok közlekedni, hanem azért, hogy maximálisan a fejtörős rejtvényekre tudjatok koncentrálni és lehetőleg semmi ne vonja el a figyelmeteket. Ez nem testnevelésóra és megizzadni sem fogtak, max. csak azért, mert kacifántosan, agytekervényeiteket jócskán megmozgatva tudtok majd eljutni egy-egy feladvány megoldásához. De sem kötélre mászás, sem fekvőtámasz nem lesz, így nyugodtan öltözzetek úgy, ahogy kedvetek tartja, természetesen a helyzet megkívánta kényelmi tényezőket figyelembe véve.

A mobilodat hagyd kint!

Gyakran kérdezik azt is tőlünk, hogy mi lesz az okoseszközökkel, lehet-e a szobában videózni, fotókat készíteni. Kijutós játékaink részletes szabályzatában benne van, hogy a játék időtartama alatt nem használhatjátok a mobilokat, fényképezőgépeket, így ezt kérünk, tartsátok is be. Ha igény van rá, játékmestereink örömmel készítenek rólatok klassz csoportképeket a szabadulószoba díszletében, így a játék végeztével mégis csak meg lesz örökítve az élmény.

Légy pontos!

Mivel a játékidő 60 perc ezért érdemes pontosnak lennetek. Ha teljes a csapat, akkor kezdhetitek a játékot. Ha késve léptek be a szabadulószobába, lerövidülhet a játékidő. Csúszásra nincs lehetőség, hiszen utánatok más csapatok is érkeznek.

Ha tudtok, érdemes egy kicsivel hamarabb jönnötök, hiszen a játékszabályok ismertetésére is kell némi időt szánni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük