Mi mindenre lehet jó helyszín egy szabadulószoba?

Couple trying to escape from burnt room with a ghost girl

Az elmúlt néhány évben elképesztő mértékben nőtt a szabadulószobák népszerűsége, és ez nem is véletlen. A szabadulószobákban a legkülönfélébb korosztályok mozgathatják meg az agytekervényeiket, így gyakorlatilag nincs is olyan összejövetel, amit ne tenne szórakoztatóbbá egy kijutós játék.

Miért olyan népszerűek a szabadulószobák?

Van egy tippünk: azért, mert a logikai feladványok még a videojátékok korában is egyedülálló élményt nyújtanak. Bár ma már bárki elmenekülhet a való élet elől a virtuális valóságba, a képernyő mögötti játék cseppet sem olyan izgalmas, mint amikor az ember egy valódi kalandba csöppen. A szabadulószobák összeolvasztják a társasjátékok feladvány-alapú, közös gondolkodást igénylő jellegét a szemünk előtt megjelenő fantáziavilágokkal, így mindenkit könnyen elvarázsolnak. De kiknek is jelenthet jó szórakozást egy szabadulószoba?

Kijutós játékok kicsiknek és nagyoknak

Minden egyes szabadulószoba külön tematikát jelenít meg, egy külön világba kalauzolja el a látogatót. Legyen szó Atlantisz elvesztt birodalmáról, a Harry Potter rajongók kedvenc varázslóiskolájának rejtelmeiről vagy más kalandokról, a szabadulószobák gyerekeket és felnőtteket is egyből beszippant. Persze, a kijutás már nem ilyen egyszerű, hiszen a rejtvények megoldásához csapatmunka kell. És pontosan ezért annyira keresettek a szabadulószobák a legkülönbözőbb rendezvények kapcsán.

Csapatépítő kijutós játékkal

Ha csapatmunkáról van szó, akkor az első, ami eszünkbe juthat, az egy céges csapatépítő. Minden vállalkozás számára fontos, hogy a munkatársak évente néhányszor kiereszthessék a gőzt, és ne csak munkahelyi körülmények között találkozhassanak. A vicces csapatépítő játékok feladványai segítik összekovácsolni a társaságot és közös élményeket szerezni számukra.

Szülinapi buli szabadulószobában

Persze, van, hogy egy már összekovácsolódott társaság keres egy kis kikapcsolódást. Ilyenkor a legfőbb nehézség valami olyan programot találni, amely mindenki számára új. Egy szülinap esetén ráadásul kötelező a meglepetés, ezért az ünnepelt biztos nem fog csalódni, hogy ha meglepetések sorozatával kápráztatjátok el.

Legény- és lánybúcsúk féktelen nevetéssel

A szabadulószobák a legény- és lánybúcsúk egyik leginkább keresett helye, vagy úgy is mondhatnánk, állomása. Hiszen egy jó lány- vagy legénybúcsú egy egész napos túra, ami szuper kalandok során vezeti át az ünnepeltet élete legújabb állomásába. Szereted az izgalmakat, és szeretnél egy felejthetetlen napot tölteni barátaiddal?

Válaszd ki a kedvenc szabadulószobád!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *