David Merlini, az ifjú magyar szabadulóművész

Előző blogbejegyzésünkben a magyar származású Harry Houdiniről emlékeztünk meg, ha pedig már a híres szabadulóművészeknél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül – a szintén magyar gyökerekkel rendelkező – David Merlini mellett sem. Hogy ki is ő? És milyen kapcsolat fűzi Houdinihez? A következőkben erről is megtudhatsz pár izgalmas információt.

Merlini számos világrekordot is megdöntött

David Merlini, a fiatal szabadulóművész Magyarországon született 1978. október 31-én. Méltó utódja a világhíres Houdininek, sokan a magyar származású szabadulóművész reinkarnációjának tartják. Budapesten látta meg a napvilágot egy olasz-magyar családban, és már egészen korán, 4 éves kora környékén megbabonázták a lakatok, a zárak, de legfőképpen ezeknek a kinyitása. Már 29 évesen megkapta a világ egyik legrangosabb, szabadulóművészeknek, illuzionistáknak odaítélt elismerést, és példaképe, Houdini nyomán, megállíthatatlanul elindult a világhír felé. Los Angelesben elnyerte a világ legjobb szabadulóművészének járó díjat. Miközben elképesztő szabaduló rekordokat döntött meg, egy könyvet is megjelentetett, amibe nem csak a legemlékezetesebb produkcióinak pillanatait eleveníti fel, de a könyv soraiban elmagyaráz tíz olyan jól bevált szabadulási technikát is, amik segítségével – és természetesen némi gyakorlással – bárki könnyedén kiszabadulhat bilincsekből, kényszerzubbonyból, vagy akár az autója fogságából is.

Merlini a Houdini Ház ötletgazdája, alapítója

David Merlini a budai Várban található Houdini Ház alapítója, ami nem csak a magyarok, de a külföldiek nagy kedvence is. Mára Európa legimpozánsabb Houdini-gyűjteménye e falak között található. Maga a House of Houdini magángyűjtemény – amire a múzeum létrejötte is épült – csaknem 20 év alatt került az ifjú szabadulóművész birtokába. A Houdini Ház azon elgondolás nyomán jött létre, hogy a világhírű, szintén budapesti születésű Houdini relikviáin keresztül elevenítse fel a szabadulóművész emlékét, valamint mélyebb betekintést engedjen a szabadulóművészek, illuzionisták elképesztő világába.

Ha egy óra erejéig Te is kipróbálnád, hogy milyen is szabadulóművésznek lenni, gyere el egy nap tematikus szabadulószobáink valamelyikébe, ahol bár lakatokkal, számkódokkal nem kell bajlódnod, de az agytekervényeidet és az ügyességedet jócskán „megdolgoztathatod”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *