3 ok, amiért ki kell próbálnod a szabadulószobákat

3 ok, amiért próbáld ki a szabadulószobát!

A szabadulószobák különleges kikapcsolódást biztosítanak, hiszen egyszerre képesek megmozgatni az agytekervényeidet és az izmaidat, valamint aktivizálni a szociális képességeidet. Szeretnéd magad új területeken kipróbálni, vagy csak egy közös kaland keretében hoznád össze a csapatod? A szabadulószobák neked valók!

Legyél Te a kijutós játék főszereplője!

A Magicrooms kijutós játékainak különlegessége, hogy minden egyes szoba egy-egy új történet kellős közepébe vezeti el a résztvevőket. Na, de hogyan is kell érteni? A Magicrooms koncepcióját úgy találtuk ki, hogy a varázslat kedvelői, a kalandorszelleműek és az egyszerűen szórakozni vágyók is megtalálhassák a nekik tetsző szabadulószobát. Éppen ezért nálunk olyan történeteket élhetsz át, amelyeknek más körülmények között csak külső szemlélője lehetnél.

Bár tudjuk, sokan vagytok, akik imádják a Harry Potter könyvek világát vagy Jack Sparrow rajongóként betéve tudjátok A Karib-tenger kalózai összes poénját, a könyvek és filmek nehezen összehasonlíthatók a szabadulószobák igényelte aktív jelenléttel. Egy jó történet ugyan teljes mértékben magába vonzza az olvasót és a nézőt, de azért annyira nem, hogy a történetet magad alakíthasd, és a Te döntéseid is szerepet játsszanak a végkimenetelben.

A szabadulószobák ebben a tekintetben inkább hasonlítanak a videojátékokhoz, ám anélkül, hogy a képernyőhöz ragasztanának. Akár Varázslóiskoláink egyikébe, Atlantisz birodalmába, a Jumanjiból ismert kifordított világba vagy éppen a Másnaposok őrült kalandjaiba csöppennél, nálunk a feladatok végrehajtásával Te leszel a történet főhőse.

Miért válassz szabadulószoba játékot?

Ha a fenti érvek nem hozták volna meg a kedved, érdemes lehet tovább olvasnod, mert a szabadulószobák számos előnyt rejtenek. És itt nem csupán a kincsről beszélünk, amit megszerezhetsz egy-egy játék során, hanem arról, hogy a kijutós játékok számos módon lehetnek képesek fejleszteni a skilljeidet.

  1. Csapatszellem: a kijutós játékok egyik legnagyobb előnye és különlegessége, hogy segítségükkel játékos módon fejleszthető a csapattagok közötti dinamika. Hidd el, egy feladat megoldása sokkal egyszerűbb lesz, ha nem csak a saját ösztöneidre hagyatkozol, de a játék minden résztvevője képes közösen gondolkodni. Ez persze nem csupán a kijutás esélyeit növeli, de a közöttetek lévő kapcsolatot is fejlesztheti, így a szabadulószobás kalandok a családodra, baráti társaságodra vagy a kollégáiddal való együttműködésre is jótékony hatással lehet.
  2. Kreativitás: a szabadulószobák feladványait úgy állítottuk össze, hogy valódi agymunkát jelentsen a megoldásuk. Ismered azt a kifejezést, hogy thinking outside the box? Nos, bár itt be lesztek zárva, a megoldás tuti nem az lesz, mint amire elsőre gondolnál. Itt bizony minden értelemben ki kell majd lépned a komfortzónádból, és hozzá kell szoknod a szokatlansághoz.
  3. Részletorientáltság: amit biztosan garantálhatunk, az az, hogy a kijutáshoz minden apró részletet figyelembe kell venned. Az igazság nem odaát, hanem odabent van, de lehet, hogy egy olyan helyen, amit magadtól észre sem vettél volna. Mivel a mai világunkra igencsak jellemző a szétszórt figyelem, ha a fókuszálás képességét tökélyre fejleszted, ennek a kijutás után a való világban is jó hasznát veszed majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *