Tippek egy sikeresebb kijutós játékhoz

Extra tippek a kijutós játék előtt

Nem titok, hogy vannak olyan praktikák, fortélyok, amelyeket követve eredményesebbek lehettek bármelyik szabadulószobánkban. Ezek nem afféle kőbe vésett szabályok, sokkal inkább javaslatok, amiket jó megszívlelnetek.

  • Érkezzetek kipihenten.
    Jó, tudjuk, könnyű mondani, de ha egy mód van rá, akkor érdemes a menekülő szobába frissen, kipihenten, tiszta fejjel érkezni. Ez nem csak azért fontos, mert könnyebben átláthatjátok majd a feladványokat és egyszerűbben jön majd a megoldás is, de ha kipihenten jösztök, a kijutós játék élményének is jobban át tudjátok adni magatokat.
  • Nincs rossz kérdés, csak olyan, amit nem tettek fel.
    Azért van a játékmester, hogy kérdezzetek tőle bátran. Nem ciki, ha valami nem világos a szabadulószoba kapcsán, inkább a játék elején érdemes tisztázni a homályos részeket, hogy a későbbiekben ne akadjatok már fel semmin.

Gyorsaság és csapatjáték – a menekülő szobák alfája és ómegája

  • 60 perc seperc alatt elrepül.
    Hosszúnak tűnhet a játékidő, de igazából, ha átadjátok magatokat az escape játékoknak, ha belehelyezkedtek a szerepetekbe, nagyon gyorsan letelik majd az egy óra. Éppen ezért azt tanácsoljuk, cselekedjetek azonnal és ne gondoljatok túl semmit.
  • A csapatjáték a titka az egésznek.
    A szabadulószoba nem véletlenül csapatjáték, kezeljétek is úgy, és osszátok fel egymás között amennyire csak lehet a feladatokat. Az sosem vezet jóra, ha egy vagy két embertől vártok minden megoldást, a játékban való aktív részvétel itt kulcsfontosságú.
  • Nem minden rejtvény, ami annak tűnik.
    Jó, ha már az elején felméritek a szabadulószoba „haszontalan” tárgyait vagy azokat, amik inkább csak dekorációs elemek és semmi közük a feladványhoz. Sokféle tárgy, eszköz jöhet szembe egy tematikus menekülő szobában, így hasznos ezeket elkülöníteni azoktól a tárgyaktól, amelyek a rejtvények megfejtéséhez kapcsolódnak.

A sorokat olvasva, kedvet kaptatok egy kijutós játékhoz? Gyertek el hozzánk mielőbb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *