Hibázási lehetőségek a szabadulószobában

Hibázási lehetőségek a szabadulószobában

A szabaduló szoba gyerekeknek, pároknak, baráti társaságoknak és csapatépítő programon részt vevőknek egyaránt izgalmas kikapcsolódást kínál. Azonban a felhőtlen szórakozást könnyedén beárnyékolhatja, ha a csapat egy vagy több tagja nem elég körültekintően veti bele magát a szabadulásba.

Amire még a kijutós játék megkezdése előtt érdemes gondolni


Gyakran a legnagyobb szabadulószoba-veteránok is elkövetik azt a hibát, hogy nem figyelnek oda az escape játékok előtt tartott eligazításokra, és olyan tudnivalókról maradnak le, melyek kulcsfontosságúak lehetnek a kijutáshoz. Legyen ez akár azzal kapcsolatos információ, hogy az adott menekülő szobában mi jelöli azokat a tárgyakat, ajtókat, melyek nem a játékhoz tartoznak, ezért felesleges foglalkozni velük, vagy éppen egy speciális mechanika működésének demonstrációja.

Vannak, akik hajlamosak elfelejteni, hogy a játék végéig az evés, az ivás és a mosdóhasználat is nehezen megoldható, ezért nem gondoskodnak a szükségleteik kielégítéséről a kijutás megkezdése előtt. Az emiatt kialakuló diszkomfortérzet pedig a legjobb szabadulószobákat is élvezhetetlenné teheti.

Nem szabad elfelejteni, hogy a szabadulószoba csak játék

Sajnos a legjobb közösségekben is akadhatnak olyanok, akik túl komolyan veszik a játékot, és mások esetleges hajszolásával, számonkérésével kellemetlen élménnyé teszik a csapattársaik számára a kijutást. Nagy hibát követnek el azok is, akik önálló nyomozásba kezdenek. Ha a játékosok nem kommunikálnak egymással, értékes időt veszíthetnek, hiszen könnyen előfordulhat, hogy több ember – teljesen feleslegesen – megfejti ugyanazt a rejtvényt, megtalálja ugyanazt a nyomot, míg az erre fordított időt hasznosabban is tölthette volna a csapat.

Úgy érzed, gond nélkül el tudod kerülni ezeket a hibákat? Akkor mire vársz még? Foglalj időpontot újgenerációs szabadulószobáink egyikébe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *