Miért jó felnőttként szabadulószobába menni?

Miért jó felnőttként szabadulószobába menni?

Ameddig gyerekként még amolyan főfoglalkozásunk a játék, addig felnőttkorban sokszor elfelejtjük, hogy az önfeledt játék nem csak a legkisebbek kiváltsága. Pedig valahol mélyen minden felnőttben lakik még egy gyermek, aki most is imád olykor más szerepében tetszelegni, aki él-hal a kihívásokért, aki szereti megmérettetni magát akár egyedül, akár csapatban.

A szabadulószoba játék, csupa nagybetűvel

Hogy pontosan mit is keresünk, mi, felnőttek a játékban, mondjuk az escape játékok 60 percében, az egyénileg nagyon eltérő, vagy mondhatnánk úgy is, hogy abszolút személyiségfüggő. Van, aki egyszerűen csak szeretne kiszakadni a mindennapi mókuskerékből és színt, élményeket vinni a szürke és egyhangú hétköznapokba. Van, akinek a kijutós játékban rejlő intellektuális próbatétel jelenti a kihívást. Akad olyan is, aki jó értelemben, de szereti bizonygatni másoknak a rátermettségét, így egy ilyesfajta csapatjátékban tényleg megmutathatja, hogy mire képes. Van, aki imád minden olyan aktív kikapcsolódást, ami fokozott mentális aktivitást igényel. Sokan vannak, akiket a rejtvények, a fejtörők hoznak lázba, míg legalább ugyanennyien vannak azok is, akiket egy-egy menekülő szobába egy jó sztori csábít. Végezetül pedig ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egyszerűen csak jól érzik magukat más bőrébe bújva. Az, hogy egy óra erejéig lehetnek varázslók, kalandorok vagy éppen démonvadászok oltári élmény számukra.

Játékra fel! Azt is elmondjuk, hogy miért!

  • A játék kikapcsol, feltölt, kiegyensúlyozottabbá tesz.
  • Csapatjáték során közelebb kerülhetünk a barátainkhoz, a családtagjainkhoz.
  • A játék felszabadít a mindennapi rutinból.
  • A játék egyfajta eszköz a fejlődéshez, a tanuláshoz.
  • A játék az egyik legjobb mód az önkifejezésre, a kreativitás megcsillogtatására.

Legyél felnőtt vagy gyerek, újgenerációs szabadulószobáink ajtaja nyitva áll előtted is. Ne hagyd ki, ha még nem próbáltad volna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *