A kijutós játékok közösségi ereje

A kijutós játékok közösségi ereje

Azt, hogy a kijutós játékok mennyire izgalmasak és szórakoztatók tudnak lenni, senki sem tagadhatja, így már csak ezért is érthető a rendkívüli népszerűségük. És mit szóltok, ha azt mondjuk, ezeket a játékokat nem csak a velük járó izgalom miatt érdemes kipróbálni, de számos előnnyel bírnak a közösségépítés terén is?

Mért terjedtek el a kijutós játékok?

Bár néhány évtizeddel ezelőtt még alig lehetett hallani szabadulószobákról, ma már szinte nincs is olyan nagyváros a világon, ahol ne lehetne alkalma az embernek kijutós játékban próbára tenni logikai képességeit. A hatalmas szabadulószoba-boom több okra is visszavezethető, ám a legfontosabbak az emberek valós, kézzel fogható izgalmakkal kapcsolatos vágyai lehetnek. A kijutós játékok lehetővé teszik, hogy a résztvevők (legyen szó kicsikről vagy nagyokról) elmerülhessenek egy fantáziavilágban, mégse legyenek a számítógépmonitorhoz kötve. A kijutós játékok éppen ezért tökéletes alternatívát kínálnak azoknak, akik nem a virtuális valóságba menekülnének, hanem valódi tapasztalatokat szereznének egy közösségi élmény keretében.

A kommunikáció fejlesztése kijutós játékokkal

A kijutós játékok célja nem csupán a szórakoztatás, hanem hogy olyan valóságos élményeket teremtsen, amelyben gyerekek és felnőttek is kikapcsolódhatnak, valamint fejlődhetnek. A szabadulószobákból való kijutás titka a közösség erejében rejlik, hiszen a feladatok megoldása sosem az egyénen múlik. A kijutós játékok komoly csapatmunkát igényelnek, amelyhez elengedhetetlen az összehangolt kommunikáció, ezért egy-egy kevéssé összecsiszolt osztályt vagy céges csapatot is képes elindítani az ismerkedés útján.

Problémamegoldás csapatmunkával

Legyen szó bármilyen tematikáról, a szabadulószobák bonyolult feladványokat rejtenek, ezért minél gyakorlottabb egy társaság, annál nagyobb esélyük van időre kijutni. A ketyegő idő nyomást helyez a játékosokra, ami hosszú távon is segíthet hozzászokni a nagy stresszel járó határidőkhöz, ugyanakkor erősítheti a csapatban gondolkodás képességét is. Éppen ezért elmondható, hogy akárcsak barátok vagy munkatársak közötti kapcsolatok, a kijutós játékok is egy egyszerű elv köré rendeződnek: az egy mindenkiért, mindenki egyért gondolata köré. És ennek alkalmazása pótolhatatlan képesség a mindennapokban is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *