Tudat-törő szabadulószoba a Nyírő Gyula kórházban

Egy kijutós játék mindig felhőtlen szórakozás, emellett számos képesség fejlesztésére, csapatépítő és promóciós célok elérésére is kiválóan alkalmas. Elsőre talán meglepőnek tűnhet, de a drogfüggőség megelőzését is hatékonyan tudja támogatni.

2017-ben a világon elsőként Tudat-törő drogprevenciós szabadulószoba nyílt Budapesten, a Nyírő Gyula Kórház és a XIII. kerületi Prevenciós Központ együttműködésével. Az interaktív, elrettentés helyett játékos módszerekkel felépített programot a készítők célzottan 14-18 év közötti középiskolások részére fejlesztették ki. (ideálisan 5-6 fős csoportokban)

A szabadulószoba a közönség számára ingyenesen látogatható, csak regisztrálni szükséges hozzá a szabadulószoba honlapján vagy a Facebook oldalán.

Mi történik a drogprevenciós szabadulószobában?

A történetben a játékosok egy elhanyagolt terhességből született, így egy szétesett családban magányosan felnövő drogfüggő fiatal srác életútját követik végig, és az ő tudatából kell megtalálniuk a kiutat. A játék elsődleges célja a függőség megelőzése és az oktatás, ugyanakkor a logikai és kooperatív feladatok egyben érdekesek és szórakoztatóak is. A „küldetés” teljesítése során a résztvevők megismerkednek a különféle kábítószerekkel és azok veszélyeivel, illetve a függőségből való gyógyulás küzdelmes folyamatával is.

A Tudat-törő szoba koordinátora, Szedmák Eszter szerint a játék végén, a 20 perces beszélgetés során a résztvevők rengeteg kérdést szoktak feltenni a szakértőnek, ami egyértelmű bizonyíték az érzelmi bevonódásra, és arra, hogy ez a különleges élmény hatékonyan tudja megszólítani a fiatalokat.

A szakmabeliek számára pedig rendkívül értékes, járulékos hasznot jelentenek a résztvevők által írt szöveges értékelések, melyekből rengeteg minden kiderül a hazai drogprevenciós programokkal kapcsolatban.

A szakértők természetesen nem győzik elégszer hangsúlyozni a a függővé válást leginkább befolyásoló tényezők: a családban látott minták és az alapvető értékrend, illetve az őszinte, nyitott párbeszéd döntő szerepét.

Gyertek el hozzánk, és próbáljátok ki a lenyűgöző feladatokkal és varázslatos díszletekkel készült újgenerációs kijutós játékokat, ahol garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *