Szabaduló játék gyerekeknek, ami gondolkozásra tanít

kijutós játékok előnyeiről már többször is írtunk, a következőkben pedig néhány gondolat erejéig szeretnénk kitérni arra, hogy gyerekeknél milyen képességek fejleszthetőek azáltal, ha kipróbálnak egy vagy több menekülő szobát. Szabadulószoba gyerekeknek Budapesten a Magic Roomsnál – olvass tovább, tudj meg többet a témáról!

Játszóház helyett szabadulószoba gyerekeknek Budapesten

A gyermekévek folytonos játékból és tanulásból állnak. Már egészen kicsi kortól jelen van a játék a mindennapokban, a játékos fejlesztés pedig azért előnyös, mert így a gyermek új ismereteket szerezhet, vagy a már meglévőket bővítheti szórakoztató, játékos formában. A gyermeki kíváncsiság, nyitottság pedig ehhez adott, úgyhogy szülőként a mi dolgunk mulatságos, mégis készségfejlesztő elfoglaltságokat, játékokat találni nekik.

Egy szabaduló játék gyerekeknek nem egy esős délután jó választás, de remek gyermekzsúrprogram, kiváló vakációs tevékenység vagy éppen mókás családi elfoglaltság. Amikor a család legkisebb tagja már túl nagy a játszóházakhoz, de a játszóterezés sem köti le, ha túl sok az energiája, irány egy szabadulószoba! Nálunk a Magic Roomsnál vannak kifejezetten gyerekbarát témájú szabadulószobák is, amikben logikai képességeiket és ügyességüket is megcsillogtathatják a gyerkőcök.

Milyen készségeket fejlesztenek a szabadulószobák?

Kijutós játék közben a gyermekek vizuális és auditív figyelme éppúgy fejlődik, mint a memóriájuk, az összefüggéseken alapuló logikai gondolkodásuk. Mivel egy ilyen játékban nem elég csupán annyi, ha valaki ügyes, talpraesett, ezért azoknak is nagy élmény lesz, akik lehet, hogy nem olyan leleményesek, viszont kreatív, logikai gondolkodásban, a rejtvények megfejtésében nincsen párjuk.

Mivel a szabadulószoba egy kooperatív játék, ezért az együttműködésre, a csapatszellemre, az összehangolt kommunikációra is tanít. Minőségi csapatjátékokra pedig napjainkban nagyon nagy szükség van. Mivel a mai gyerekek egy része sokszor csak a számítógép előtt ül, vagy az okostelefon, tablet képernyőjét nézi naphosszat, ezért ez a generáció már ritkábban találja szembe magát olyan kooperatív játékokkal, tevékenységekkel, amikhez két vagy több másik ember együtt gondolkodására, együttműködésére van szükség.

Tartsd nálunk legközelebb gyermeked születésnapját, mert garantált élményeket nyújtunk! Ne felejts el időben foglalni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *