Kiknek való a szabadulószoba?

Bár néhány éve még újdonságnak számítottak a szabadulószobák, manapság már szinte nincs is olyan családi, céges vagy baráti társaság, amely ne próbált volna ki valamilyen kijutós játékot. Persze, mint minden csoportban, mindig van olyan, aki ódzkodik a játéktól, de a feladatok elvégeztével mindenki nevetve és élményekkel gazdagodva távozik.

Kinek és miért jó választás a szabadulószoba?

A szabadulószobák töretlen népszerűsége valószínűleg több okra is visszavezethető, de annyi biztos, hogy tinik, felnőttek, barátok, családok és céges társaságok mind-mind gyakori vendégek a különböző tematikájú fantáziavilágoknak. A szabadulószobák segítenek kiszakadni a valóságból és elszakadni a számítógép- és okostelefon-képernyőktől, játék közben együttműködésre késztetve a résztvevőket. És ez semmivel sem pótolható.

Csapatmunka és logikai feladványok

A szabadulószobák legnagyobb előnye, hogy olyan, bonyolult feladványokat tartalmaznak, amelyek kizárólag csapatmunkával oldhatók meg a rendelkezésre álló idő alatt. Az egyes szobák feladványainak megfejtéséhez minden résztvevő összpontosítására szükség van, hiszen az egyes emberek különféle megközelítésmódjai összeadva rendkívüli hatékonyságot eredményezhetnek. A kijutáshoz éppen ezért elengedhetetlen a kommunikáció, és a jó együttműködés.

A kijutós játékok megtornáztatják az agyat

Persze, egy-egy szabadulószoba nem csupán a csapatmunkát segíti elő, de egyenként is megtornáztatja a résztvevők agytekervényeit. A szabadulószobák feladványai úgy vannak összeállítva, hogy azok megfejtése lehetséges, semmiképpen sem egyszerű, így teljes erőbedobásra és igen nagy kreativitásra lesz szükség ahhoz, hogy a résztvevők megoldják őket.

Kreativitás offline? Néha mindenkinek szüksége van rá!

Bár a számítógépektől ma már senki sem tud teljesen elszakadni, néha szükség van arra is, hogy kütyüinktől távol éljük ki kreativitásunkat. A szabadulószobák egy másik világba röpítik a játékosokat, mindezt ráadásul úgy, hogy a fantázia birodalma képernyők nélkül elevenedik meg a szemük előtt. Természetesen ugyanakkor a kijutós játékokból sem hiányozhatnak a különleges effektek, így a szórakozás garantált!

Családdal vagy barátokkal keresel különleges hétvégi kikapcsolódást, amit hosszú ideig emlegetni fogtok? Esetleg céges rendezvényre, születésnapra, lány- vagy legénybúcsúra szeretnél olyan programot találni, ami összehozza a csapatot? Válaszd szabadulószobáink egyikét!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *