Egy szabadulószoba megmozgatja az agytekervényeidet

Tudtad, hogy nem csak jobb és bal kezed, de jobb és bal agyféltekéd is van? De, hogy ez pontosan mit jelent, illetve hogyan függ össze mindez a kijutós játékkal, arra a következőkben választ kaphatsz. Olvass tovább!

Egy menekülő szobában mindkét agyféltekéd dolgozik

Ideális esetben egy kijutós játékban a két agyféltekéd összhangban dolgozik egymással, ám mindkettőnek van egy-egy erőteljesebb jellegzetessége, vagyis tipikusabb működése. Ameddig a bal agyféltekéd a logikai, racionális gondolkodásért felel, addig a jobb a kreatív, érzelmesebb oldalad. Amikor a bal agyféltekéd dolgozik, akkor az analitikus gondolkozásod, a jó matematikai és logikai képességeid erősödnek fel, míg a jobb agyféltekéd beindítja a kreatív, problémamegoldó készségeidet és a képzelőerődet.

Amikor a bal agyféltekéd pörög, akkor képes vagy meglátni az összefüggéseket, jobban tudsz összpontosítani az apróbb részletekre (és fel is tudod idézni azokat), illetve a kommunikációért, a beszédért, azért hogy meg tudod értetni magad másokkal szintén a bal agyféltekéd felel.

A jobb agyféltekéd ösztönösen segít ráérezni dolgokra, mondhatnánk úgy is, hogy ezáltal tudsz „olvasni a sorok között”, és sikeresen észreveszel olyan dolgokat is, amik talán elsőre jelentéktelennek is tűnhetnek.

Mindenkinél van egy dominánsabb oldal

A fent felsoroltak olyan készségek, amikre tulajdonképpen egytől egyig szükség van ahhoz, hogy sikeresen vedd egy menekülő szoba akadályait. Akkor tudod a maximumot kihozni magadból egy kijutós játékban, ha mindkét agyféltekédet sikerül kellően megdolgoztatnod, és azok harmonikusan működnek egymással.

Csapattársaidra ugyanez igaz lehet, ám ehhez az is hozzátartozik, hogy minden ember más és más, vagyis mindenkinek van egy dominánsabb agyfélteke is. Ezért jó, ha sokféle típusú, gondolkozású embert válogatsz össze a csapatodba. Így annak az esélye is nő, hogy lesznek a játékostársaid között, akik racionálisabban, logikusabban gondolkoznak (vagyis akiknek erősebben működik a bal agyfélteke), de kifejezetten jól jársz azokkal is, akik a jobb agyféltekéjüket használják inkább, vagyis akik kiváló problémamegoldó képességekkel rendelkeznek, és akik feltalálják magukat minden helyzetben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *