Csapattagok, akikkel csak „nyerhetsz” egy kijutós játékban

Azért, hogy sikerrel teljesíts egy szabadulószobás küldetést, mindenképp szükséged lesz egy jó csapatra. És, hogy milyen csapattagokból tevődjön össze a társaság, hogy a menekülő szobában ne csak jól érezd magad, hanem biztosan megfejtsd a különböző szintű, összetett feladványokat is? Íme, néhány hasznos tanács, hogy milyen társakra lesz szükséged a tematikus escape játékoknál.

Kikből verbuválj csapatot a legjobb szabadulószobákba?

A mókamester

Nem véletlenül említjük őt az első helyen, mert a szabadulószobás játékok nem felétlenül csak arról szólnak, hogy megfejtsetek minden feladványt, hanem arról is, hogy jól szórakozzatok, feledhetetlen élményeket, kedves perceket éljetek át közösen. Ezekért, illetve azért is, mert sokkal szórakoztatóbb a kijutós játék, ha egy viccgyáros mókamester is veletek van, érdemes meginvitálnod azt a barátodat is, aki egy percre sem hagyja majd, hogy túl komolyan vegyétek magatokat a játék hevében.

A vezető

Még a legrátermettebb csapatnak is szüksége van egy jó vezetőre, olyanra, aki átlát mindent és, aki van annyira erős személyiség, hogy magához ragadja szemrebbenés nélkül az irányítást. Ő az, aki a játékosokat is össze tudja fogni, így a figyelem is koncentráltabb lehet.

Az éleslátó

Nélküle aztán tényleg nem érdemes nekivágni a játéknak. Ha az ördög a részletekben rejlik, ő lesz az, aki seperc alatt megleli. Precíz és éles elméjű, aki még a legapróbb részletekre is odafigyel, látja az összefüggéseket és olyan az agya, mint egy szivacs. Nem csak meglátja azt, amit más nem, de el is raktározza, így ennek a tulajdonságának biztosan nagy hasznát veszitek majd játék közben.

A találékony

Ő fogja megmenteni a csapatot az olyan helyzetekből, ami akkor és ott kilátástalannak tűnik. Igazi ötletgyáros, aki nem fél kezdeményezni és jobbnál jobb ötletekkel előrukkolni. Kincset ér egy ilyen kreatív csapattag is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *