3 tévhit a szabadulószobás csapatépítőkkel kapcsolatban

Se szeri, se száma a vicces csapatépítő játékoknak, ám ha olyat kerestek, ami egyszerre mókás, közösségépítő és még az agytekervényeiteket is megdolgoztatja, jó döntés a következő alkalommal ellátogatni hozzánk.

Az escape játékok az introvertáltaknak is jó kikapcsolódás

A szabadulószobás csapatépítők rendkívül népszerűek napjainkban, méltán, hiszen egy-egy ilyen eseményen még azok is felszabadultan érezhetik magukat, akik egyébként nem rajonganak a „kötelező” összejövetelekért. Például az introvertáltabb személyiségek könnyen megbújnak a mindennapokban a számítógép képernyője mögött, ám ha közös munkahelyi programra kerül a sor, ott már lehetséges, hogy feszélyezettebben érzik magukat. Számukra is jobban átvészelhető egy-egy csapatépítő alkalom, ha nem muszáj kötelezően csevegni/iszogatni a kollégákkal, hanem aktívan is el lehet tölteni az időt.

De még így is, hogy igen közkedvelt csapatépítő program a kijutós játék, él a köztudatban néhány olyan tévhit a szabadulószobákkal kapcsolatban, amit kutya kötelességünk most megcáfolni.

1. Egy szabaduló szobában az egyéni kompetenciák nagyobb teret kapnak, mint az együttgondolkozás.

Ez azért sem helytálló, mert a szabadulószobás játékok egyik alapja, hogy a csapat tudjon együttműködni. A menekülő szobából való kijutáshoz mindenki hozzájárulására szükség van. Persze nem hátrány, ha a csapatból valaki kifejezetten gyorsan kapcsol és könnyebben átlátja az összefüggéseket, sőt, az is jól jön, ha valaki kellően magabiztos, hogy olyan helyzetekben, ahol a csapattagjai hátrább lépnek egyet, ő mégis merész marad és kezdeményez. Összességében elmondható, hogy rátermettségen túl, nagyfokú csapategység kell a biztos kijutáshoz.

2. A csapatépítők nem azért vannak, hogy még ott is az agyunkat „járassuk”.

Pedig DE. A mindennapi mókuskerékbe, a monoton, rutinszerű munkába egy perc alatt bele tud fáradni és kényelmesedni az ember. Úgy, hogy azt jóformán észre sem veszi… Viszont, ha új kihívásokkal, megoldandó összetett feladatottak találja szembe magát egy munkaközösség, máris újult erővel tud a csapat bizonyítani, és ez a munkamorálra is pozitívan hathat. Passzívan szórakozni is jó, de az aktív kikapcsolódás még energiával is feltölt.

3. Csapatépítőt jobb házon belül szervezni.

Nem jobb, talán egy kicsit kényelmesebb, de azt semmiképp sem mondanánk, hogy jó, ha a csapatépítő ugyanott van, ahol egyébként hétfőtől péntekig a dolgos mindennapok is zajlanak. Nem olyan nehéz összeszervezni egy kis kimozdulást, ráadásul szabadulószobáink jól megközelíthető központi helyen vannak, így nem kell a világ végére elvándorolni egy kis közös szórakozásért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *