Szabadulószobás élményt adni ajándékba a legjobb döntés

Hogy miért kerüljön szabadulószobás ajándékutalvány idén karácsonykor a fenyőfa alá? Mert az élményközpontú ajándékoknak mindenki örül. Ameddig egy új telefon, egy ruha vagy valamilyen más praktikus tárgy idővel elhasználódik, addig az élményajándék öröme jó sokáig velünk maradhat. A legjobb szabadulószobákat nálunk találod, így ha még nem vettél volna semmit, itt a remek alkalom, hogy ajándékutalványt rendelj egy vagy több tematikus szabaduló szobánkba! A hatás garantáltan nem marad el.

Az élményajándékhoz erősebb érzelmi válasz társul

Az utóbbi években a kézzelfogható tárgyi ajándékok helyett, szívesebben ajándékozunk élményt a szeretteinknek. Az élményajándékok tárháza gyakorlatilag végtelen, ráadásul ezek sok esetben sokkal személyesebbek, egyedibbek lehetnek mintha csak könyvet, édességet, italt vagy kozmetikumot adnánk ajándékba. Plusz így a melléfogások lehetősége is csökken, mert egy élmény átélése – legyen az bármilyen intenzitású – még mindig nagyobb örömet képes okozni, mint akármilyen más tárgyi ajándék.

Nemzetközi kutatásokkal is alátámasztott, hogy napjainkra az emberek többsége egyszerűen csak ráunt arra, hogy karácsony előtt boltról boltra járjon ajándékok után kutatva. Kevesebbeket hoznak már lázba a különféle elektronikai kütyük, ruhaneműk, minőségibb nyalánkságok, így váltak lassan, de annál biztosabban népszerűbbé az élményközpontú ajándékok.

Ugyanezen kutatásokból az is kiderül, hogy az élményajándékok erőteljesebb érzelmi reakciót váltanak ki azokból, akik ilyet kapnak. Egy ilyen jellegű ajándék erősítheti a családi, baráti kötelékeket, ráadásul az élményközpontú ajándékok esetében kevésbé számítanak az anyagiak. Ameddig egy materiális dolognál gyakran megnézzük azt is, hogy mennyibe került (ha másért nem, akkor azért, hogy ugyanilyen értékben vásároljunk mi is), addig az élményajándékoknál nem számít annak pénzbeli értéke.

Kijutós játékot családtagnak, barátnak

Persze az sem mindegy kinek ajándékozunk élményt. Sokkal életszerűbb például családtagjainkat, közeli barátainkat élménnyel meglepni, mint mondjuk a felettesünknek vagy egy távoli ismerősünket, akinek valamiért le vagyunk kötelezve. De élményajándék esetében még talán ennél is fontosabb a megajándékozott fel személyisége. Van, aki kifejezetten imádja a meglepetéseket, míg mások jobban szeretik a kiszámítható, már jól bevált, izgalmaktól mentes dolgokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *