Az elveszett Atlantisz nyomában

Atlantisz legendája évezredek óta mozgatja az emberek fantáziáját. Az elveszett város története apáról fiúra, generációról generációra száll, azonban hiába indultak megannyian a keresésére, ezidáig még senkinek sem sikerült a nyomára bukkannia. Vajon tényleg nem létezik? Vagy csak Poszeidón nem akarja, hogy az egyszerű földi halandók megtalálják az ott elrejtett mesés kincseket? Indulj Te is az elveszett város nyomába, és ha elég okos és rátermett vagy, talán sikerül megfejtened a rejtélyt!

Atlantisz története

Mára egyre kevesebben kételkednek abban, hogy az Atlantiszt övező legendáknak lehetett valóságalapja, hiszen az elveszett város része a görög, indiai, illetve az egyiptomi mondavilágnak is. A történet szerint egyszer réges-régen volt egy város, amely gazdagabb és fejlettebb volt a többinél. Platón több mint kétezer éves leírása szerint az atlantiszi társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedés is ideális volt, így a világ minden tájáról jártak ide kereskedők és utazók. A virágzóan mesés szigetet azonban egy nap elöntötte a tenger, amit Platón nem más, mint Poszeidón haragjának tud be. És mi másért is pusztíthat el egy isten egy fejlett civilizációt, mint hogy azt nem érdekelte semmi más, mint a gazdagság?

A legtöbb ősi kultúra beszámolója szerint Atlantisz szigete valahol Gibraltártól nyugatra, az Atlanti óceán partvidékétől nem messze helyezkedhetett el, ám kutatók szerint lehetséges, hogy az Égei-tenger egy elsüllyedt szigetéről lehet szó. Talán az egyik azon helyek közül, ahol maga Odüsszeusz is kalandozott? Akárhogy is, a rejtély a mai napig nagy kihívások elé állítja a nyughatatlan kalandorokat. Ki a legmodernebb szonárokkal, ki ősi térképeket bújva, ki pedig a logikai képességeit segítségül hívva indul útnak, hogy megtalálja az elpusztult várost. Mindeddig hiába.

De vajon ki jár a jó úton? Kijutós játék teli izgalmakkal

Tudhatjuk-e biztosan, hogy Atlantiszt valóban elöntötte a tenger? Mi van, ha egyszerűen csak Poszeidón nem akarja, hogy a szemünk elé kerüljön? Olyan elképzelhetetlen, hogy akad egy hely még bolygónkon, amit nem sikerült felfedezni? Mit szólsz, ha azt mondjuk: Atlantisz él és virul, és most Te is bebocsátást nyerhetsz a kapuin? Már ha elég jók a képességeid ehhez!

Ahhoz, hogy bejuss az elveszett város kapuján, és rálelj a tenger istenének hatalmára, gyakorlott kalandornak kell lenned, és olyan feladatokat kell teljesítened, amilyenek még Robinson Crusoe-nak is becsületére válnának. Foglald le szabaduló szobánkat, hozd el barátaidat, és legyél Te a történet főhőse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *