Másnaposok szabadulószoba nem csak másnaposoknak

Egyáltalán nem meglepő, hogy az immár tíz éves Másnaposok gyorsan felküzdötte magát a kultikus mozifilmek sorába. Az elképesztően vicces, váratlan és meghökkentő fordulatokban gazdag, kiapadhatatlan humorforrásként funkcionáló sztori főszereplői esetlenségükben és sutaságukban is roppant rokonszenvesek és szerethetők, bárki könnyen azonosul velük. És talán éppen ebben rejlik e nagyszerű komédia döbbenetes népszerűsége: hétköznapi figurák keverednek elképzelhetetlen szituációkba, és történik mindez olyan magától értetődően, hogy a néző simán elhiszi: mindez vele is megtörténhet.

Az egyik legnépszerűbb helyszínünk

A fentiek fényében az sem meglepő, hogy a fergeteges vígjáték tematikájára és látványvilágára épülő szabadulószobánk az escape játékok szerelmeseinek egyik kedvence. A baráti társaságok egyenesen imádják, ahogy lány- és legénybúcsúk megrendezéséhez is kimondott népszerű helyszín.

A feladatok viszonylag bonyolultak, de semmiképp sem annyira, hogy elrettentsük a vendégeinket. Igaz, nem az abszolút kezdőknek való, ám aggodalomra semmi ok: csapatmunkával minden feladvány megoldható – ahogy az a filmben is történik, bár nálunk minden fogatok megmarad, erre garanciát vállalunk. Cégeknek is jó szívvel ajánljuk, amennyiben vicces csapatépítő játékkal szeretnék motiválni a munkavállalóikat.

Miben rejlik a szabadulószobák vonzereje?

Túl a tematikán és a látványon, a kijutós játékok széles körben való kedveltségének kulcsa leginkább abban keresendő, hogy valóságos közösségi élményt, közösségi szórakozást nyújtanak. A csapattagoknak fizikailag is együtt kell lenniük, és közösen kell megdolgozniuk a sikerélményért, vagyis a kijutásért. Speciális eszközökre nem, csak a logikára és a kooperációra támaszkodhatnak.

Persze a cél végső soron a kijutás, de nem szabad elfeledni, hogy a szabadulószobák lényege a felhőtlen szórakozás, így akkor sem érdemes elkeseredni, ha végül mégsem sikerül kinyitni az utolsó ajtót. Ha szereted és ismered a szabadulószobák világát, hát azért, ha még soha nem próbáltad, akkor pedig azért látogass el hozzánk.

És ha csipázod Phil, Stu, Alan és Doug karakterét, mindenképp válaszd a Másnaposok szabadulószobánkat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *