Rendhagyó szabadulószobák a nagyvilágból

Szabadulószobák a nagyvilágból

A szabadulószobák népszerűsége nem csak itthon, hanem az egész világon töretlen. Innovatív tematikus szobákból, ötletekből nincs hiány, olykor pedig tényleg egészen meghökkentő kijutós játékok látnak napvilágot. Ma már egy szabadulószobát életre kelteni igazi művészet: kell hozzá egy nagy adag kreativitás, fantázia, alkotókészség, de nem árt, ha némi művészi hajlammal és mérnöki látásmóddal is meg van áldva az, aki szabadulószoba-tervezésre adja a fejét. Az egyéni ötletek, a rendhagyó menekülő szobák mindig nyerőek, és hamar hírük is megy a világon. Olyannyira, hogy sokan inspirációt is merítenek egy-egy más országban vagy a tengeren túl született, elképesztő szabadulószobából. Ezekből hoztunk egy kis ízelítőt, bemutatunk nektek pár olyan szabadulószobát, amiért bár messzire kellene utazni, de szerintünk ezek a kalandok megérnének minden megtett kilométert.

A világ első víz alatti szabadulószobája


A Scuba Escape nem más, mint egy extrém búvárprogram. Ebben a búvár escape roomban nem elég csupán a jó agymunka, ügyes búvárnak is kell lenni. Ebben a víz alatti létesítményben is több téma közül választhatnak a résztvevők, ezekből természetesen az egyik egy kalózos, kincskeresős játék. A walesi Snowdonia Vivian pala kőfejtőjében létrehozott szabadulószobákban való részvétel nem annyira korhatárhoz, inkább érvényes búvárvizsgához van kötve.

Nem csak itthon népszerűek a filmek ihlette szabadulószobák


Az egyik legismertebb streamingszolgáltató is előrukkolt már néhány tematikus szabadulószobával, természetesen promóciós céllal. Az egyik ilyen a népszerű Trónok harca sorozatot köré épül, míg a másik a horrorrajongóknak kedvez, hiszen a Resident Evil is megelevenedett már escape játék formájában.

Kijutós játék a Buckingham-palotában


Tudtad, hogy az egyébként a szigorú szabályairól ismert Buckingham-palotának is volt már némi köze egy kijutós játékhoz? Néhány évvel ezelőtt egy különleges, Leonardo da Vinci-tematikájú, egyúttal edukációs célokat is szolgáló rejtélyes szobával lepték meg azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak voltak a királynői rezidenciára belülről is. A szabadulószoba a Leonardo da Vinci: A Life in Drawing című kiállításhoz kapcsolódott és azok számára is különleges élményt nyújtott, akik egyébként nem, vagy csak kevésbé ismerték da Vinci munkásságát, életművét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *